vineri, 4 februarie 2022

Primavara anului 2022 îți aduce un city break în Istanbul cu Fabrica de Vacanțe

Istanbulul este un loc istoric și destul de fascinant pentru a fi într-un city break, iar asta pentru că are toate ingredientele unei vacanțe reușite. Într-un city break în Istanbul puteți să explorați orașul istoric și bazarurile magnifice de altădată, care sunt atât simbolice, cât și emblematice pentru acest frumos oraș turcesc.

Nu numai orașul este important pentru Turcia actuală, ci a fost vital în timpul erei otomane. Există o arhitectură remarcabilă din epoca otomană. De asemenea, aici există și structuri minunate din epoca bizantină pe care trebuie să le vedeți dacă veți face un city break în Istanbul.

Descoperiți acest oraș emblematic care se află atât între Asia și Europa, pentru că este o excursie care pur și simplu te lasă impresionat. În plus, obiectivele turistice istorice sunt completate de multiple buticuri de cafea, precum și de restaurante unde se prepară mâncare delicioasă. Fă-ți puțin timp și pornește într-un city break în Istanbul chiar în această primăvară.


Muzeul Hagia Sofia

Acest loc este realmente un monument splendid din epoca bogată aristocratică bizantină. Descoperiți splendoarea care a rămas aproape intactă chiar și după ce întreaga regiune a Constantinopolului a fost anexată de otomani. A fost construită de Iustinian în secolul al II-lea d.Hr. Întreaga structură este transformată în muzee și există interesante relicve sfinte.

Moscheea Albastră

Acest obiectiv turistic este un alt monument spectaculos care este o reminiscență a glorioasei epoci otomane. A fost construit din plăci albastre și arată superb când soarele răsare și lovește piatra albastră strălucitoare. Savurați frumusețea minaretelor și a minunatelor cupole. Întreaga structură este, într-adevăr, plăcută atunci când o vedeți pentru prima dată sau chiar și de mai multe ori.

Marele Bazar

Nu poți ignora acest fantastic bazar care e acolo încă din perioada otomană. Bazarul este cu siguranță grandios, cu un labirint de benzi. Există aproape 4000 de magazine și 61 de străzi un loc interesant pentru a cumpăra un suvenir, dacă ajungeți într-un city break în Istanbul.

Strâmtoarea Bosfor

Nu ratați o minunată croazieră în care veți naviga prin apele Mării Negre. Bucurați-vă de călătoria cu feribotul și de cele mai bune mâncăruri, precum și de vremea minunată de aici. Va fi o adevărată încântare pentru dumneavoastră, iar peisajul pe care îl veți avea în fața ochilor este unul idilic.

Palatul Topkapi

Acest palat este cel mai mare palat din Istanbul și foarte cunoscut pentru splendoarea sa. Explorați acest palat superb care a fost cândva fortăreața otomanilor. Deciziile majore au fost luate în acest loc în timpul perioadei otomane, iar fiecare decizie luată de sultan ar avea impact asupra țărilor otomane din trei continente: Asia, Africa și Europa. Palatul Topkapi poate găzdui 4000 de persoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu